10 september, 2008

Uttittade


I helgen medan det jobbades på tomten så kände man sig ordentligt uttittad. Bil efter bil efter bil åkte sakta förbi på vändplanen. Studerade man förare och passagerare såg man deras stora ögon när de tittade på hus och tomt. Studerade arbetet.

Det är väl okej om en och annan åker förbi och beundrar men när det blir så många och när det till och med blir näst intill trafikkaos och man själv är helt slut får det vara nog. Ett sätt att få bilar att snabbt fortsätta vidare på sin färd har visat sig vara väldigt effektivt. När man märker att en bil knappt kryper förbi uppfarten stannar man upp i sitt arbete, tittar med STOOORA ögon och gärna halvöppen mun mot bilen och följer den med blick och huvud. Det är faktiskt jättekul och man kan ju behöva något nöje också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det knepet funkar även mot kajakpaddlare som tokglor på tomter i skärgården. Jag vet för jag har testat i sommar. :-P

Kajakisterna är ännu mer närgångna än bilisterna (eller vanlig båtfolk) eftersom de kommer fram precis överallt. *grrrrr*

Robban sa...

Du skulle inte tro vad bilar det är som åker förbi på vår återvändsgata bara för att titta. Man skulle nästan ta grindpeng, jösses vad pengar man skulle tjäna. ;)

Anonym sa...

Kalla det trängselavgift och sätt upp en tullstation :-)

Anonym sa...

Fluktare ingår i nybyggda områden, tittar glatt på alla okända bilar.
Vi funderade på en tavla där vi streckade varje bil som körde förbi :)