16 februari, 2009

Inte mycket nytt

Helgen har förflutit lugnt och sansat, inte mycket nytt hos oss egentligen. Ja, om man inte räknar med storkoket som vi gjort i helgen. Vi har lagat allt ifrån soppa till lasagne med massa läckra rätter däremellan. Totalt sju olika rätter blev det totalt och förråden av lagad mat är fyllda igen. Vi har kommit fram till att det är ett bra sätt att spara både tid och pengar. Genom att vi båda arbertar i Stockholm så känner ingen av oss för att ställa sig och laga mat när vi kommer hem. Samtidigt vill vi båda ha lagad mat med ett bra näringsinnehåll, alltså inga halvfabrikat för oss. Vi har slutat att äta restaurangluncher på vardagar, vi tar med oss matlådor istället. Genom att äta medtagna matlådor har vi båda märkt att vi blir både mättare och piggare. Plånboken märker också av det, helt klart.

Ett tips som vi gärna vill föra vidare till så många som möjligt är att äta medhavd, egenlagad mat istället för att gå till restauranger eller ännu värre snabbmatskejor för att äta lunch under arbetsdagar. Ni som testar detta lovar vi kommer må mycket bättre samtidigt som ni sparar pengar.

Inga kommentarer: