08 februari, 2009

Vilken helg


Vilken helg vi haft, den har varit skön och avkopplande samtidigt som vi varit produktiva. Helt underbart. Vi trodde nästan inte att det gick att ha sådana helger.
I fredags efter jobbet började vi med åttiotals-nostalgi så snart vi kommit hem. Vi dukade upp med räkor, vitt vin, ostar och annat gott framför TVn. På lördagen småpulade vi med punkterna på vår lista samtidigt som de gröna fingrarna började klia på oss båda. Det började med att Maria fick tre sorters pelargonsticklingar istället för en bukett tulpaner. Medan Maria planterade sticklingarna i större krukor så frösådde Robban olika sorters chili och kryddor till matlagningen. Några solrosfrön hamnade faktiskt också i jorden.
Maria blev så glad av sticklingarna så hon åkte och handlade fler idag. Nu har vi 14 olika sorters pelargon bäbisar på fönsterbänkarna i köket. Vi har också fått upp lampetter i fönstren, lampan över köksön och en matchande lampa på bänken. På bilden ovan syns också tavlorna och korgarna för alla småsaker. Vi har gjort mycket mer men det skulle vara för tråkigt att läsa tror vi.
Det blev hur som helst mycket gjort och helgen har varit skön. Vi har tittat på första delfinalen i melodifestivalen och vi har fått vår motion genom att skotta snö. Det har fallit ett par decimeter så vi har skottat ett par gånger under helgen.

Inga kommentarer: