26 april, 2009

Helgarbete

Vår helg har som vanligt varit arbetsam och vi har hunnit med massor. Arbetet började redan på lördag förmiddag med att Robban dagen med att åka och hyra en släpkärra, sedan hade han att göra med att införskaffa allt som behövdes. På första resan köpte han bara ett ton grov betong. Han slet och lastade säckarna själv, som tur var så fick han lite hjälp med avlastningen. På nästa resa köpte han bara 350 kilo men det blev lite plåt till fönsterbleck, en torkvinda och lite annat smått och gott. Medan Robban shoppade loss oljade Maria in farstukvisten, städade av nedervåningen och sysselsatte sig med diverse plock. På kvällen grillades det fläskkarré med mycket lyckat resultat.

Söndagen var inte mindre arbetssam. Medan Maria strök farstukvisten en sista gång spikade Robban salningar vid garageportarna. Vi planterade Astilbe vid blodlönnen och pysslade i trädgården, vi njöt i stora drag av det fantastiska vädret vi har haft hela helgen. Gräset klipptes för första gången idag och vi passade också på att vattna lite. Dels för att gräsmattan verkade torr men också för att vattna ner gödningen vi lade på tidigare i veckan. Fram emot kvällen putsade Maria fönster och Robban lagade mat på grillen och vattnade gräsmattan.

Det är härligt med sommrigt väder och att grilla, idag så grillade vi tre rätter på vår Weber. Korv till lunch och på glöden som var kvar så grillade vi på hamburgare som vi ska ha i matlådor. Till kvällsmat rökte vi en kyckling med hjälp av Mesquite spån, en av Marias stora grillfavoriter.

Inga kommentarer: