03 april, 2009

Skitjobbigt

Att lösspringande katter kan vara ett förtret har vi skrivit om på bloggen tidigare. I Sibbhult norr om Kristianstad har problemet rent av blivit skitjobbigt. Två grannar träter då den ene har kastat tillbaka den andres (kattägaren) efterlämnade kattskit. Den kastande grannen har blivit dömd för dagsböter i hovrätten för sitt tilltag. Varfördå kan man undra. Det finns klara och tydliga förhållningsregler för djurägare så det är väl inte mer än rätt att man får tillbaka det katten lämnat ifrån sig på en annans tomt.

Straffa kattägaren istället för att han inte ser efter sitt husdjur.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa botemedlet mot kattallergi är en rejäl hund.

Robban sa...

Ja, antigen det eller ett salongsgevär. Vill man inte skada (o)djuret, för det ska man inte, så finns det fällor också. Fånga katten och lämna till kommunen. Vill kattägaren ha sitt djur får de hämta den där.

agilitydream sa...

Det är väl ändå inte så svårt att plocka bajset med en spade och "lägga" det på grannens tomt. Man behöver inte bete sig som en idiot och bara kasta iväg bajset. Bara rudimentära människor gör sådana saker.

Robban sa...

Vad vet vi om realtionen mellan grannarna? Vi har ju ingen aning om vad som har utspelat sig förutom det som står i artiken. Det är därför både dumt och naivt att göra värderingar som du gör Agilitydream. Kattägaren kan ju mýcket väl blivit ombedd flera gånger att ta bort bajset innan denna händelse, det har vi inte en aning om. Det kan lika gärna vara tvärt om.

Unknown sa...

Spelar ingen roll hur relationen varit. Varför ska det vara ok att katter springer och skiter på tomterna? Tycker gott att ägarna ska få tillbaka det - det är ju de som låter katterna springa runt. Än bättre är att se till att katterna inte kan göra det fler gånger.
Om man nu tvunget ska ha husdjur så ska man ha dem som just det husdjur.

jayne sa...

ja... vem vet
Men finns det egentligen någon orsak till att bete sig illa hur som?
Jag tycker inte det. Men det är jag och vi får alla tycka som vi vill.

beauty sa...

det finns dom som sätter tex hundskiten i ägarnes postlåda, gör samma med kisse skiten då. sopa det i katt ägarens psotlåda...