04 maj, 2009

Färdiggjutet


Så var plintarna till altanen färdiggjutna. Det tog drygt fyra timmar att få dem klara men många timmar mer att förbereda gjutningen. Det är nästan så att man börjar känna smaken av tryckipregnerat virke i munnen, det kan mycket väl bli så att vi kan börja bygga altan i helgen.

Det hänger lite på vädret och som vädret är nu så vet man inte. Ena stunden skiner solen och fåglarna kvittrar, nästa stund har mörka moln blåst in och det regnar rätt så hårt. Bara 20 minuter senare är det vindstilla och solen skiner igen. Märkligt väder. Gräsmattan uppskattar dock det här vädret, den verkar ha blivit grönare och ha växt till sig lite. Bara sedan igår.

2 kommentarer:

trollisbo sa...

Det är skoj att bygga altan! Vi håller på just nu men vi har inte valt att ställa den på gjutna plintar, men vår kommer inte att ha någon chans att röra på sig. =)
Det är kul att snickra och tryckimpregnerat är gott!
Lycka till

/Trollisbo

Robban sa...

Tack för lyckönskningen. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå med byggandet. Nu har vi i alla fall fått plintarna klara. Levereras bara materialet och vädret håller uppe i helgen så kommer bygget att dra igång ordentligt.

Lycka till själva.