14 maj, 2009

Klirr i rutan


Det var ett underbart vårväder igår kväll, ja nästan försommarväder. Man kände vårens dofter i luften och det var så gott som vindstilla.
Robban klädde om direkt efter hemkomst och 'petade' med att skruva lite på altanen . Området vi bor i sjöd av kvällsaktiviteter. Barn lekte, grannar vattnade och grannar klippte gräsmattor. Just klippningen skulle visa sig inbegripa även oss.
Medan Maria var inomhus, lagade mat och vattnade blommor så small det till rejät i fönstret. Hon blev självklart rädd och när hon tittade på det smällande fönstret så såg hon att i den yttersta rutan var det ett hål. Självklart så sprang hon ut och kollade extra noga. Precis i samma ögonblick som det small till i fönstret så körde grannen närmast på något hårt med sin gräsklippare, det small rejält. Uppenbarligen så körde han på en sten så illa att den for iväg över tomtgränsen rakt på vårt fönster. Otur och synd och skam men en olycka händer så lätt- Nu håller bokar upp en glasmästare som ska komma och byta glasrutan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem betalar rutan? Ni eller grannen?

/Mackie

Robban sa...

Undrar om det inte blir grannen.