10 maj, 2009

Tungt arbete


Vi planerade om vår helg med kort varsel i fredags kväll. Vi insåg att vi inte skulle hinna förbereda allt innan snickaren kom så vi ställde in hans besök i lördags. Lördagen ägnade vi åt att gräva ut de bitar vi hade kvar att gräva och att täcka med markduk och makadam. Söndagen har Robban varit handräckare åt snickaren men gissa om det var ett tungt jobb. Snickaren hade ett väldans tempo från första stund. Grabbarna var tvugna att rätta till vissa plintar, de var för högt gjutna innan de kunde sätta igång på allvar.
När plintarna väl hade samma höjd gick allt med en väldans fart. Bärlinor skruvades på plats och reglarna likaså. Efter åtta timmars hårt arbete så var allt grundarbete klart. Nu återstår bara lite ordentliga skruvar så fästs kortlingarna dit och sedan blir det till att vänta på snickaren igen.
Stolpar ska fästas innan vi (Robban) kan jobba vidare med att skruva trall själv och snickaren kan bygga staketet. Om det kommer fortsätta med det här tempot så kommer altanen vara klar snart.

Inga kommentarer: