21 september, 2009

Garaget


När vi bestämde oss för att bygga garage så slog vi på stora trumman när det gällde garaget. Vi bestämde oss för ett rejält garage med plats för två bilar. Vi ville ha carport också men vi ville inte bygga till en sådan senare så vi förlängde sadeltaket istället, det såg bäst ut. Trots att vi bara har två fönster så säpper de in mycket ljus, det kan ha att göra med att fönstren båda två är mot väst. Vi valde att ha takskjutportar från Höhrman, två likadana faktiskt, fönster från Elitfönster och en dörr från Skånska byggvaror som vi tyckte såg ut att ha rätt utseende.
Till garaget har vi en kulvert från huset där vi har dragit el, vi har också förberett för vatten. När vi ändå höll på så passade vi på att lägga några isolerade rör för att antigen kunna dra ut värme till uppvärmning eller om vi skuille bestämma oss för att ha pelletspanna så skulle den stå i garaget. Då skulle rören användas till att leda in värmen in till huset.
Som det är nu är garaget oisolerat men vi har tänkt på det med, väggarna är byggda på rätt sätt. Utifrån sett har vi panel, spikläkt så att vi får ett litet mellanrum och sedan vindskyddspapp på reglarna. Vill vi så kan vi isolera innifrån, det är bara att lägga i isoleringen innan man sedan sätter på diffusionsplast och dubblar väggen som man själv vill. Vi tycker att vi har skapat möjligheter att få ett fantastiskt garage om vi vill.

Inga kommentarer: