18 augusti, 2010

Hetta på burk


Sommaren lider mot sitt slut och chiliplantornas frukter börjar att mogna. Vi har börjat skörda så smått och då gäller det att göra något av skörden också. Självklart använder vi färsk chili i matlagningen mycket mer nu än annars. Några chilisorter torkar vi, andra fryser vi. Våra Jalapenos har vi provat att lägga in. Vi följde det här receptet, länk, om någon annan också har lust att prova. Smaken på lagen var ungefär som den burkarna man köper har. Chilin däremot, ja det var något helt annat. Mycket mer smak och framförallt starkare. Vi kan verkligen rekommendera att lägga in Jalapenos.

3 kommentarer:

Prinsessanadia sa...

Jag har försökt mig på det där med chiliplantor, men det enda som händer är att dom växer på längden (dom är ca en halvmeter nu) och så blir det en blomma eller två på den sen trillar dom av och sen fortsätter proseduren...
alltså inga frukter...
Förstår inte va det är för fel.

www.prinsessanadia.se

Jejje sa...

härligt,vill så gärna testa detta.....men som bloggerskan ovan blir det ej nåt på mina chili plantor.Däremot får jag paprika.Jag tycker att det är ju ganska så lika som frukter.???/ha en bra helg

Maria och Robban sa...

Knepet med chili är att de vill ha värme, vatten och näring. Det är i alla fall modellen som vi använder oss av. Det som också är av högsta vikt är ljus, mycket ljus.