30 november, 2010

Myggfritt


De senaste dagarna, nära på en vecka nu, har vi eldat i kaminen varje dag eller kväll. Temperaturen ute har som kallast krupit ner till strax över minus 15 grader, myggfritt ute alltså. Trots att det har varit så kallt har värmepumpen mest stått på tomgång. Vår eldning har alltså sparat oss lite pengar. När bergvärmepumpen jobbar drar den mer än när den bara står så det har för oss blivit en tumstock. Är värmepumpen tyst sparar vi pengar, låter den så kostar det oss.
Sparandet har lett till att vi gör av med ved och det blir ju faktiskt mer än man kan tro. Vi har iofs så att det räcker och blir över, färdigkluvet och instaplat i vedförrådet. Men vi har mycket som vi egentligen borde ta hand om först. Vi har både uppsågade kubbar och stock liggandes i garaget. Om det blir lite mindre kallt i helgen så är risken stor att vi kommer såga kubb och klyva ved.

Julledigheten närmar sig också och många sköna TV stunder med den. Vi borde ta och få ordning på hemmabioanläggningen också. Det är många kabelhärvor som ligger både här och där men de ska vi nog på ordning på rätt snabbt. Bara vi lägger manken till så.

Inga kommentarer: