20 augusti, 2010

Härlig blommning

I vinterträdgården dröjer sig sommaren kvar ytterligare ett tag till. Hibiskusarna blommar för fullt.

18 augusti, 2010

Hetta på burk


Sommaren lider mot sitt slut och chiliplantornas frukter börjar att mogna. Vi har börjat skörda så smått och då gäller det att göra något av skörden också. Självklart använder vi färsk chili i matlagningen mycket mer nu än annars. Några chilisorter torkar vi, andra fryser vi. Våra Jalapenos har vi provat att lägga in. Vi följde det här receptet, länk, om någon annan också har lust att prova. Smaken på lagen var ungefär som den burkarna man köper har. Chilin däremot, ja det var något helt annat. Mycket mer smak och framförallt starkare. Vi kan verkligen rekommendera att lägga in Jalapenos.

15 augusti, 2010

Dagens grillning


Robbans besatthet har idag uttryckt sig på helt nya sätt. Idag grillas det både tjocka och tunna revbensspjäll. Redan igår kväll gjorde han en 'dry rub' som han omsorgsfullt gnodde in i revbenen. Sedan fick de vila i kylen, i en plastpåse, över natten. Nu har de legat på grillen över en timme på låg temperatur och blivit strukna med henmagjord BBQ-sås. Rök är också inblanda i den här grill-bonanzan, idag är det Mesquite.

12 augusti, 2010

Fler grillgrejer


Idag har grillshoppingen fortsatt. Vi köpte ett bord till grillen, en revbenshållare, ett par sorters rökspån och så fyllde vi på brikettförrådet. Det återstår fortfarande några saker att skaffa innan arsenalen av grillinventarier är komplett.

11 augusti, 2010

Grillgrejjer


Idag gjordes den första av ett antal beställningar av grilltillbehör. Webern som vi har funkar jättebra men det finns ju inget som inte kan göras bättre. Det vi beställde idag var ett så kallat rotisserie som syns på bilden ovan. Det kommer att användas till att grilla kycklingar och stekar. Troligtvis kommer det också användas när vi vill röka maten.