Våren innebär också att vårbruket har dragit igång. I förra veckan planterade vi sju sorters chili, i helgen tog vi hand om pelargonerna och igår planterades basilika, rosmarin och sparris.
Chilifröerna fick i år en specialbehandling, lite extra omtanke så att säga. Innan fröerna planterades fylldes planteringskrukorna till hälften med P-jord som var uppblandad med Perlit så att den var extra lucker och fuktighetshållande. Ovanpå det lades ett lager planteringsjord. Därefter placerades ett frö i varje behållare innan vi täckte med Vermikulit, återigen för fuktens men också för värmens skull.Igår såddes också sparris, rosmarin och basilika. Rosmarin och basilika för de är så viktiga i köket, sparrisen är lite av ett experiment. Vi har en tanke kring att vi kommer att ha en köksträdgård här på tomten och det kan ta upp till fyra år innan man kan börja skörda sparrisen. Kanske lyckas vi och kanske får vi sparrisen att gro. Har vi tur så kommer vi slippa köpa sparrisplantor.
2 kommentarer:
OJ! vad mycket plantor det kommer bli! Hur kommer du ha plats med alla krukor sen? Imponerad! Men jag kan också tänka mig hur fint det kommer bli :)
Av chili och sparris kommer vi behålla en del, ge bort en del och resten tänker vi sälja. Vi har allt ståendes i vår vinterträdgård, där har vi masspr av plats.
Skicka en kommentar