09 maj, 2011

Dikesgrävning och marksten


Helgen har inneburit hårt arbete i dagarna två för oss, vi är riktigt ledbrutna idag. Vi har ägnat oss åt att försöka gräva ett dike där vi så småning om vill sätta ännu en häck. Förvisso samma sorts häck som förrut, liuguster, men ännu en. Diket vi har slitit med är sex meter långt, en halvmeter brett och lite mer än så djupt. Tanken på att gräva diket tyckte vi inte var så avskräckande men efter att vi satt igång så insåg vi rätt snabbt att vi hade haft helt fel.
Under ett tunt jordlager stötte vi rätt snart på massor av sten blandat med uttorkad lera. (Det visade sig alltså att vi var stenrika). Hur som helst slet vi på i dagarna två och nu är det färdigt. Nu återstrår bara det tröstlösa arbetet med att fylla igen det igen, nu med en fin jord. Sedan kan vi plantera vår häck och passa på att få ner några buskar i marken också.


Samtidigt som vi grävde vårat dike så pågick arbetet med att lägga marksten vid altanen. Först grävdes det även där ut ett grunt dike, sedan fylldes det med stenkross innan det vibrerades ner. En markduk och någon slags stenmjöl var också inblandat i det hela innan stenarna började läggas ut. Det arbetet blev inte helt klart men en del är färdig så vi kan visa hur det ser ut.

1 kommentar:

Annelie sa...

Spännande, vi sitter i samma sits som er med tanken att försöka skapa en trädgård men till att börja med, lägga marksten!