12 maj, 2011

Många sorter jord


Igår var det helt fantastiskt väder med över 20 grader i skuggan. Vad passar du inte bättre än tungt fysiskt arbete utomhus?

Robban fick hjälp av hans bror med att åka och hämta jord hos Aros Handelshus och att lasta av lassen av släpkärran. Totalt blev det nog över fyra ton jord av ännu så länge två sorter. En är en rabattjord och den andra en gräsmattejord. Tyvärr behöver vi mer jord. Ett par lass gräsmattejord och en hel del topdress också.
Gräsmattejorden kommer vi använda för att fylla ut de sättningar som skett. Gräsmattan har blivit en puckelpist. Topdressen lägger vi på för att göra de sista små justeringarna och för att tillföra gräsmattan både mullämnen och näring
Eftersom det är första gången vi gör något sådant här så tar vi tacksamt emot alla tips vi kan få, vi är väldigt oklara över hur man ska göra för att det ska bli så bra som möjligt utan att man behöver jobba ihjäl sig.

1 kommentar:

Sisyfos sa...

Hej

För att få en jämn och plan gräsmatta så sprider ni ut jorden utan att vara för noggranna. Ta sen en tung stege och bind ett snöre i var ända och dra den efter er på marken. Dra över området upprepade gånger i zick-zackmönster och så ska ni se att jorden söker sig till håligheter och mattan blir plan och fin.

Ta sen för vana att vertikalskära i början på varje säsong för på så sätt blir gräsmattan luftad och den blir tätare. Gå sedan över med topdressing och upprepa övningen med stegen. Inom några säsonger så får ni grannskapets finaste matta.

Lycka till