18 maj, 2011

Markiser och mer jord


Idag har det hänt en hel del hemma hos oss. Förutom att Robban och hans bror har hämtat mer gräsmattejord hos Aros handelshus har markismontering skett.

Jorden hämtades med bil och hyrd släpkärra, jorden togs hem på bara två vändor. Tungt var det, den vägde totalt över 2,6 ton. Bröderna har också lyckats att kärra ut den på tomten. Nu återstår att jämna til jorden och på så sätt få bort några av de värsta groparna och stödaså med gräsfrö. Som tur är har vi av samma sort som fanns i den utrullade gräsmattan.

Efter de senaste dagarnas regnande så har det befintliga gräset tagit sig rejält så nu ser gräsmattan minst sagt fläckig ut. Det är sådant som löser sig med tiden.

Det som också hände idag var att markiserna levererades och monterades upp. Vi har länge saknat att ha markiser så nu känns det jätteroligt och framförallt svalare i huset när solen ligger på som värst. Alla markiserna har vi på baksidan, solsidan. På nedervåningen har vi fyra fönstermarkiser och på balkongen har vi valt att ha en terassmarkis med motor och automatik. Automatiken ta ut markisen när solen ligger på och dra in den om det blåser för mycket.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja hade nog läst bloggen om ni uppdaterat oftare..

susanne sa...

Hej! Vad fint ni har gjort det. Har kollat in emellanåt och vilka framsteg ni gör. Ni kommer till att nå eran dröm;)
Ha en fin dag!
/ Kram Suss

Anonym sa...

Svartmarkis! då hade det varit perfekt:)