25 april, 2012

Jämn gräsmatta


Solen gör att gräsmattan börjar vakna till liv i år igen. Det kan i och för sig ha något att göra med gödslingen men troligtvis beror det på en stigande temperatur och mer sol.

Tankarna kring gräsmattan har verkligen satt fart nu, mest hos Robert. Han tänker på kanterna, ojämnheten och gräsmattan generellt. Hur kanterna ska hanteras har han inte ännu riktigt tänkt ut men hur han vill att den blir är färdigtänkt, den ska bli fin. För att nå dit skall gräsklipparen få sig en vårgenomgång och funderingarna på kanter skall bli mer detaljerade. Gräsmattan måste, för första gången, vertikalskäras. Gräsmatteskalpen är tjock och säkert ogenomtränglig för både luft och vatten. Ojämnheterna måste också hanteras snart. Riktigt hur det ska gå till vet inte Robert så alla tips och glada tillrop tas tacksamt emot. Ska man använda anläggningsjord eller sand? Hur lång tid efter skärningen ska man göra det?

När det gäller kanterna är det synd att vi inte känner någon som kan det här med sten. Utmed en, kanske två, sidor av huset skulle vi behöva bygga på muren. Frågan är bara hur vi ska göra för att få det som vi vill? 

Inga kommentarer: