25 april, 2012

Stenhårt problem

Vi tänkte visa vårt kantproblem som vi skrev om i vårt förra inlägg, det är litegrann att fundera på. I alla fall för oss.
Problemet gäller vår stödmur och är kan man säga tudelat. Den första delen är att muren har kroknat lite, den har säckat ihop bitvis kan man säga. Bilden nedanför visar vad vi menar.Att den är lite krokig är inte optimali men det är något vi kan leva med. Den andra delen av problemet tycker vi inte att vi kan leva med. Stenmuren slutar för lågt, eller gräsmattan ligger mycket högre än muren. Det gör att gräsklippningen utmed kanten blir både spännande och farlig. Titta bara på nästa bild.


Vi skulle önska att överkanten på muren skulle nå fem tio centimeter ovanför gräsmattenivån. Det skulle bli både snyggare och säkrare. Det skulle också göra så att vi kunde ha en jämn gräsmatta hela vägen ut till kanten. Och en häck planteradvid kanten. Ja, riktigt snyggt. Och säkert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut som att ni bara lagt dit sten lite på måfå. Dom är inte inkilade i varandra och det skulle nog vara svårt att få den att gå ovanför jorden och hålla med det underlaget. Däremot kan ni kontakta markläggarfirmor som hanterar murar och få dem att bygga en mur av sten i den höjd ni önskar. Hur som helst skulle jag tagit bort stenarna och börjat om från grunden. Försökt få muren mera tät, stenarna kilade i varandra. Sedan när muren är byggd fyllt tillbaka jorden igen.

Niclas sa...

Nej då det där är bara att jobba vidare på... Då har du lite att greja med i sommar Robban...
mvh Niclas på biobygget.se
Jag har åxå lite att bita i i sommar...