14 juli, 2012

Fira in semestern-middag


Igår gick Maria på semester och det skulle firas. Inte hur som helst utan med en rejäl grill-fest.


På bilden ovanför kan ni se kvällens uppställning. En Weber 57:a med specialutrustning, på avbytarbänken med överdragsklädseln på en rök och slutligen en inlånad Weber 47:a.

Till förrätt testade vi för första gången grillad Feta-ost. Kryddad med vitlök, chili och en god olivolja. Det är bara att göra ett foliepaket, lägga på grillen och njuta av resultatet. Vi åt den med olika slags bröd och det var barnsligt gott.

Varmrätten kom härnäst. Två fina kycklingar gnoddes med hemgjord rub, fick en halv lök upptryckt i ändanlykten för att sedan bli uppträdda på ett spett. Inte nog med det men de grillades en timme också. Oavsett om det var en plågsam behandling eller inte så smakade de fantastiskt. Robbans investering i ett rotisseri har verkligen visat sig vara super.


Till kycklingen hade vi en variant på potatissallad och som tilltugg, heta svampar. Svamparna har först fått ligga i en stark hemgjord marinad drygt en halv dag. Svamparna suger då i sig marinaden, som svampar. Sedan är de grillade på hög temperatur. Kombinationen mellan den svala svalkande salladen. Den saftiga kryddiga kycklingen och de heta svamparna var faktiskt väldigt bra. I alla fall om vi säger det själva.


Till efterrätt blev det något så enkelt som grillade nektariner. Vi var båda mätta efter denna brakmiddag och hade inte plats för mer. Gott, litet, och fräsht. Vill ni se bilderna bättre kan vi säga att det är möjligt. Klicka bara på den bild som du är intresserad av så öppnas en större version av den.

3 kommentarer:

Prinsessanadia sa...

Satans va hungrig jag blev när jag läste det här inlägget. Ser supergott ut!

Magnus sa...

Hej!

Såg ut som ni fick en kanonkväll. Lite nyfiken; vad är det för specialverktyg du har till din Weber 57?

Ta gärna en tips på alltomgrill.se om du vill ha några fler tips.

Robban sa...

@Magnus: Special och special, det är ett standard Weber Rotisserie. Lite special är det genom att inte alla har det.