21 september, 2012

Gåvor

Nästan vid varje besök hos föräldrarna, i alla fall Robbans, brukar ettt erbudande om växter lämnas. Ävenså idag.

Många gånger orkar vi inte eller vill inte ta emot växter. Oftast beror det på att vi själva har brustit och ibland är vi nog lite lata. Vi orkar inte varje gång tänkla ut var vi ska plantera plantan eller att faktiskt gå ut i trädgården och plantera. Så är det ibland. Oftast är det som sagt vårt eget fel, vi har helt enkelt inte tänkt klart planeringen kring vår trädgård.
Vi har nästan två tusen kvadratmeter tomt och visst, bitvis ser den rätt bra ut. Tyvärr bara bitvis. Vi har så mycket utrymme som skulle behöva planeras, planteras och vårdas. Plats för plantor har vi med andra ord. Vi är väldigt tacksamma för alla gåvor, bidrag eller rent av (i vissa fall) utrensningar från andras trädgårdar. Vi är inte dummare än att vi faktiskt förstår att man genom utrensningar kan få väldigt fina blommor och buskar. De mår dessutom oftast bra att delas då och då.


Nu är det ändring på inställningen, vi tar tacksamt emot allt som man vill ge oss. Träd, buskar, blommor och annat. Ge oss, bara ge oss. Tack.

Idag har vi fått jordgubbsplantor, hallon och någon grön krypväxt. Super, hallon och jordgubbar kommer komma väl till pass i den kommande köksträdgården och den gröna växtgen finns det säkert någon bra plats för också.

Inga kommentarer: