20 februari, 2013

Effektiv trädfällning


Idag avslutades arbetet med grävmaskin för denna gång. Det är ju inte alls avslutat för gott, och tur är väl det. Det är ju fortfarande en hel del att göra.

För att "låna" grävmaskinistens ord; Nivåerna är lagda nu får vi vänta. Tidigast i maj kan vi justera de sättningar som tjällossningen orsakat innan vi lägger på matjord, planterar buskar, träd innan vi sår gräs.
Å ena sidan är det skönt att ha en grov plan men å andra känner man en skräckblandad förtjusning. Det kommer att innebära mycket jobb, planering och monetära medel. Förhoppningsvis blir det så bra som det är i tanken.

Något av det häftigaste med dagens arbete är faktiskt två saker. Det ena att vi lägger upp vår första video idag, det andra att vi fått bevittna en mycket effektiv trädfällning. Och som av en slump så hänger de ihop, videon visar trädfällningen.
Vi ber om ursäkt om videon är lite skakig, det är inte alltid lätt att filma och samtidigt gå på ojämnt underlag. Men förhoppningsvis ser ni lite av den mäktiga händelsen i filmen här nedanför.
Det är kul att se en ojämn match. Ett murket träd mot 26 ton stål.

 


Inga kommentarer: