23 februari, 2013

Fisk å stripes

Efter att vi testade att fritera för första gången igår så fick i alla fall Robban blodad tand.
När det handlades härom dagen så köptes, på vinst och förlust, en bit kolja av fiskhandlaren. När Robban lägger ihop de goda stripsen från igår, en bit kolja och det faktum att oljan från igår fortfarande ser duglig ut efter filtrering ja då smids det planer.

Ïkväll, innan melodifestivaldelfinalen, skall det göras 'fish and chips' här hos oss. Det ska bli riktigt spännande att göra den kompletta måltiden själv. Vi har båda, som många andra, ätit det när vi varit i England. Men vi har aldrig lagat det hemma, själva.
Eftersom vi inte gjort det någon gång så måste vi (läs Robban) förlita sig på ett recept. Han har hittat ett som är han ska testa, vad det gäller fisken. Pommes Frittesen blir enligt samma recept som igår. De var jättegoda och övning ger färdighet heter det.

Inga kommentarer: