04 februari, 2013

Nytt läge, igen

Vi trodde att våren var i faggorna, temperaturen steg och snön smälte. Ack så fel vi hade. Kylan kröp på oss och idag kom snön.

Att köra bil idag kan kallas för intressant, vissa kanske till och med skulle sträcka sig till att kalla det väldigt roligt. De stackars fåglarna trodde väl att det skulle bli varmare och lättare att hitta mat, icke.
Nu har ved burits in och fågelmaten fyllts på i fågelbordet. Några extra talgbollar har hängts ut också, stackars pippisar.

Det problem som vi skrev om tidigare har en person som kallar sig för Linluggen gett oss ett tips kring. Tipset var att göra ull-bollar som man ska fästa på strategiska platser i trädgården. Det ska enligt utsago vara effektivt mot älg, råddjur, hjort och harar. Om det fungerar så är det fantastiskt. Då gäller det nu att försöka få tag på ull, det måste ju finnas att få tag på?

Robban hoppas att Gotland klarar sig från snön så mycket som möjligt. Han har en vän som flyttat dit och som just nu håller på att bygga garage. Kika gärna på hans bygge här eller på hans blogg här. Hoppas att naturen inte skapar allt för mycket problem.

Inga kommentarer: