06 mars, 2013

Grillande

Trädet som vi, grävmaskinen, fällde har många brasor kvar att ge. Vi har nu ordnat tre brasor och grillat två gånger. Som det ser ut nu finns det minst två brasor kvar, brasor ute alltså. Sedan så tillkommer veden som kommer att innebära brasor i kaminen.
Det var förvisso ett lövträd men inte alls så optimalt som björk eller ek. Det var al eller alm. Det ger mycket aska och brinner inte alls lika varmt och bra som de tidigare, men det brinner i alla fall.

Håller vädret i sig, det är varmt och skönt i solen, så kommer vi troligtvis att grilla igen i helgen. Det beror på vädret och om Robban orkar att ge sig ut på tomt och åker och samla ihopo pinnar och grenar.

3 kommentarer:

Magnus sa...

Gott att grilla, eller hur!

Testat ölkyckling - Beer Can Chicken ännu? Kolla in www.alltomgrill.se för massor av tips!

Robban sa...

Jo, det har vi testat. Det och mycket mer. Om du letar runt i blogg-arkivet hittar du nog mycket läsbart om vårt grillande.
Smaklig läsning.

Anonym sa...

Varför inte spara ved till sista april för en stor brasa?