22 maj, 2013

Maskrosor


I trädgården pågår vårbruket för fullt. Genom att våren/försommaren var så pass sen i år så går det fort nu, väldigt fort. Det arbetas med så många saker på så många olika platser i trädgården. Det känns som vi arbetar överallt samtidigt och att vi aldrig hinner bli klara med något.
En sak som vi jobbar hårt mer är maskrosorna, eller snarare med att få gräsmattan fin efter vintern igen.

Gräsmattan har fått en giva gödsel i år och har faktiskt klippts en gång. Det stora arbetet, som verkar vara ändlöst, är att rensa maskrosor.
Vi har, efter att ha fluktat på grannen, skaffat oss ett maskrosjärn av att helt annat slag än vi tidigare har haft. Det är ett modernt verktyg som faktiskt funkar väldigt bra. Så länge maskrosorna är lite större. Hinkvis av uppdragna maskrosor har vi slängt i hönsgården. Gissa om hönsen är glada över att ha något grönt att krafsa i. Järnet gör ett bra jobb och mängden maskrosor i gräsmattan minska snabbt. De har dock inte förstått att vi inte längre vill ha dem kvar hos oss utan de växer bara upp igen. Vi kommer inte ge oss, vi ger inte upp förrän gräsmattan är helt ogräsfri.

Inga kommentarer: