10 juni, 2006

Detaljer i värmen

Idag städade vi av igen. Det känns som en dålig följetång på tv där samma sak återupprepar sig hela tiden, det är dock ett nödvändigt ont. Och så blir det så fint när man städat klart också. Det blev bara en kärra med skräp till återbruket idag, det var mest trä och plankbitar som behövde städas och lite extra ved säger man aldrig nej till. Det börjar bli en hel del ved nu, en del med spik i också som vi inte kan ha som ved utan åtgärd. Det är lite roligt att vi nu blivit samlare, det trodde vi inte att vi skulle vara.

Idag hade vi hjälp av Fredrik som hoppade in och hjälpte till i sommarhettan. Vi är glada över att han kom för att göra allt själva i den sommarhetta som var idag hade inte varit kul. Förutom att hjälpa oss med städningen så visade sig Fredrik utomordentligt duktig som snickare också när han byggde en vedlår.

Denna vecka har snickarna hunnit glesa klart på övervåningen, isolerat golv-bjälklag och säkert mycket mer som vi nu har glömt. Det som däremot satt sig i minnet är att de har hunnit med delajer som fönsterbleck på några fönster. Elektrikern har jobbat vidare med elen på övervåningen och väntar nu på att innerväggarna skall komma på plats.

Under nästa vecka blir det hektiskt för snickarna igen. De skall sätta takpannor på huset samtidigt som VVS-aren skall sätta golvvärme i övervåningen. Kanske kommer plåtslagaren ut och tillverkar och monterar skopor, ränndalar och bandtäcker kanarpen.

Inga kommentarer: