04 augusti, 2007

Hjärna som en jordnöt

Men vad f-n tänker människor med? Hur är det möjligt att man som byggherre kan vara så naiv och tro att allt löser sig bara man skriver på ett köpeavtal? I dagens artikel i SVD framgår inte lika tydligt alla detaljer men det som är klart är att man har frågat om färdigställande försäkring och sedan nöjt sig med det. Köparna av har inte krävt att få en kopia och att få se originalhandling. Hade de gjort det och det nu visat sig vara en förfalskning så hade det varit fråga om bedrägeri.
Det är tråkiga historier, visst, men samtidigt så visar det på hur korkade, lättlurade och naiva människor kan vara. Det är säkert inte till mycket glädje för olyckskorparna att blivande husköpare förhoppningsvis lär sig av andras misstag men är man dum så är man. Förlåt, det låter säkert rått och hårt men tyvärr är det sanningen. Har man för avsikt att ge sig in i en affär av denna dignitet och man inte har hängslen, livrem och vadarstövlar på sig så kan det kosta på. Hade de bara sökt stöd i avtal och kontraktsarbete hade det inte varit en så dyrköpt läxa.

HÄR är en länk till gårdagens inlägg.

Bloggtoppen.se

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fine, vad duktiga ni är. Hoppas ditt garagebygge ligger en cm utanför tomten, kurwa.

Vilket liv! sa...

Men du, tagga ner lite va ;)! Självklart ska man som byggherre veta vad man ger sig in i - men råkar man ut för rent lurendrejeri så kanske det inte räcker med att vara påläst.
Här handlar det ju om någon som tidigare är dömd för bedrägeri etc. så han bryr sig väl inte om han åker fast i Sverige ändå.

Bara för att ni själa har fixat allt så behöver man inte vara så självgod och kasta skit på andra!

Lycka till med ert!

torrhalten sa...

"Har man för avsikt att ge sig in i en affär av denna dignitet och man inte har hängslen, livrem och vadarstövlar på sig så kan det kosta på."

Jag håller med

Robban sa...

@kurwa
Vi har kontrollmätt så det gör det inte. Det är just det som är grejen, man betalar inte grundentrepenören förrän man kontrollmätt att plattan ligger där den ska. Det är det som ligger inom byggherrens ansvar, betalning efter leverans och besiktning är bara ren självbevarelsedrift för att undvika bedrägligt beteende.

@vilket liv
Vårt inlägg på vårt blogg var bara vår personliga reflektion. Du kan inte kalla det att racka ner på någon annan om man inte adresserar det direkt till de berörda. Visst är det som hänt djupt tragiskt och tyvärr kommer det hända någon annan också. Man måste dock tycka att det är på gränsen till patetiskt att man först låter bli att ta det ansvar man ska och sedan gråter man ut i tidningen och skyller på alla andra. Trots att en av parterna tidigare varit dömd för bedrägeri så hade detta inte skett OM byggherrarna vidtagit de åtgärder som de faktiskt SKULLE gjort. En enkel kontroll av att byggfels- och färdigställande försäkring finns hade gjort att situationen undvikits. Genom att läsa på om hur betalning ska ske hade de vetat om att man ALDRIG skall förskottsbetala utan att man gör det efter leveranser enligt en lyftplan i efterskott. Hade firman varit seriös hade detta inte varit något problem då det är praxis, hade de knorrat så kunde man ha anat ugglor i mossen direkt.
Man behöver inte vara så godtrogen att man tror på varje snyfthistoria som skrivs i tidningen.

Tack för era kommentarer

Peder sa...

Men det är klart att ni rackar ner på det par som lurats av Notar. Det är ju det hela blogginlägget handlar om (förutom att ni själva mallar upp er så ni nästan spricker). Men det spelar ju ingen roll för det är ju ändå inte sant, det som står i tidningen.
Är ni patetiska eller...

Anonym sa...

Hejsan!

Tycker ni borde hålla er till den "snabbfakta" ni har till höger på bloggen: dvs berätta om hur det går med ERT bygge osv. Om ni har s.a.s. nyhetstorka, kanske ni borde låta bli att skriva. (?)

Attityden i er blogg är ofta både arrogant och saknar ödmjukhet... men sånt kommer väl med åren och med livserfarenheter.... ;-)

// Carpe diem

Robban sa...

@joop
Det vore nog bra om du läste inlägget igen. Vi rackar inte ner på någon speciell utan tar bara upp ämnet som SvD redan skrivit ett par artilkar om. Vi nämner inte ens peronerna vid namn. Det som står i tidningen har vi inte för avsikt att betvivla, det är dock frågan om att hela sanningen inte framgår. Byggherrarna kunde skyddat sig från denna olycka genom att bara skaffa sig den kunskap om sitt ansvar som behövdes. Vårt inlägg handlar om att man inte kan ge sig in i en liknande affär så naivt som faktiskt har skett och att det ska vaa möjligt att skriva en snyfthistoria om det där man skyller på alla andra äb köparen.

Det verkar vara du som är patetisk som tror att köparen alltid har rätt.

@anonym
Inlägg från sådana som väljer att vara anonyma är särskillt roliga om de är kritiska. Är anledningen till att man är anonym att man inte vågar stå för det man skriver eller är det att författaren är rädd för att få svar på tal? Oavsett så är det fegt. Trots det skall 'anonnyms' kommentar få ett svar.
Det som skrivs på VÅR blogg skrivs av OSS och ämnena väljer vi SJÄLVA. Vad vi vet så har alla rätt att uttrycka sig i Sverige och en feg anonym röst skall inte få diktera vad som ska eller inte ska skrivas? Är det obekvämt för dig så läs inte. Vi ska inte ens besvära oss om att gå in på tonen i din kommentar.

Bara döda fiskar flyter med strömmen