19 oktober, 2007

Mördare

I morse, påväg till jobbet, gick vi från att vara fridfulla husägare till att vara mördare. Det var inte alls meningen men det skedde där det inte fanns ett övergångsställe.

Vad som hände undrar ni säkert? Vi kom körde på gamla E18, inte många kilometer hemmifrån när vi såg en råget springa över vägen hundra meter framför bilen. Vi sänkte farten och sa till varrandra att det kunde gått illa om vi bara hade kommit några sekunder tidigare. I samma ögonblick hoppar en råbock upp på vägen. ABS-bromsar i all ära men en kollision blev det. Vi kunde konstatera att bilen fått sig en 'kyss' och att råbocken inte stod att finna. Efter anmälan till polisen fortsatte vi mot Stockholm. Precis när vi skulle kliva in på våra respektive arbetsplatser fick vi dödsbudet, viltvårdaren ringde och meddelade att han hittat en död råbock ett par hundra meter från kollisionsplatsen.

Vila i frid herr råbock, vi kommer bli påminnda om dig tills vi fått bilen till skadeverkstaden.


1 kommentar:

Anonym sa...

Otur för er, att bilen blev skadad. Skönt att bocken återfanns. Rådjur är som kantareller: finns det en, så finns det oftast fler...
Har själv kört på o vet att det verkligen är ett ögonblicks verk, oftast hinner man inte reagera.
Gratulera er lyckliga stjärna att det inte var älg!
Till sist: Kör försiktigt.

Eva B