06 maj, 2008

Kattskrälle


Imorse skedde det återigen något som man inte alls hade hoppats på. Det var ett djur som inte visade trafikvett och sprang över vägen på en trafikerad väg.

Resultatet av dagens incident en tilltuffsad bil IGEN och en tilltuffsad katt. Det är okänt om den undkom med blotta förskräckelsen och mindre blessyrer eller om den bara sprang av vägen, gömde sig i skogen och kilade vidare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte vara den som kommer med pekpinnar, MEN nu... Visst förstår jag att olyckan kan vara framme, men själv skulle jag ha försökt ta reda på hur det gick för katten... Har den något halsband och tillhör en familj som (oavsett utgång) vill veta vad som hänt med katten. Apropå att köra på djur, i VLT stod det idag just om att människor lämnar påkörda djur vind för våg och vilket grymt öde som drabbar många djur på det sättet... Levande uppätna av korparna. Men av rubriken att döma och innehållet i det ni skriver så förstår jag att ni inte direkt är några kattvänner, men ändå...

Robban sa...

Om du inte vill lämna pekpinnar så håll då dina åsikter för dig själv.

Om det påkörda djuret, vilket det än är springer iväg och gömmer sig efter påkörning kan man inte mycket göra. När det gäller djur där det finns krav på att man ska anmäla djurkollision så ringer vi, det har vi gjort förrut och kommer att göra i framtiden. När det gäller harar, råttor, katter och många andra mindre djur finns inte denna anmälningsplikt och därför bryr sig inte heller den av polisen anlitade jägaren om sådana djur.

Är det dessutom så att det finns HUSDJURSÄGARE som låter sina djur springa vind för våg så måste de vara medvetna om att detta är en risk de tar.

Jag skulle jättegärna kontaktat ägaren av katten om det hade varit möjligt. Både för att informera om att jag kört på hans/hennes katt men också för att överlämna räkningen för reparation av bilen.

Anonym sa...

Tycker de e JÄVLIGT dålig stil å bara lämna ett djur vid vägkanten så där! Tänk om de va erat djur som blivit påkört? hittar ungarna era på de efter några veckor, uppsvält å fullt av maskar i en dikeskant några hundra meter från huset..... Ja... såg jag nå sådant liknande och att föraren såg olyckan å bara körde vidare hade jag faktiskt satt efter den/dom å sagt ett å annat "ord"!

Robban sa...

Åter igen så vågar inte den som är så väldans präktig skylta med sin identitet, modigt. Om du hade läst inlägget ordentligt så hade du kunnat se att kattkräket sprang vidare och gömde sig. Vad sägs om att inte skriva några kommmentarer innan du har LÄST och FÖRSTÅTT sammanhanget i sin helhet!

Pucko