16 september, 2008

Jobb

Det är tur att man jobbar fem dagar i veckan så att man hinner vila upp sig till nästa helg har vi vänner som brukar säga. Dessvärre så känner inte vi på det sättet alltid. Under helgerna finns det massor att göra men man hinner liksom inte med riktigt. Det finns saker som man måste göra i veckorna också.

Just idag finns inte mycket arbete att uträtta, däremot finns massor av planering att göra. Vad måste vi slutföra och i vilken ordning ska vi göra det? Vad saknar vi och vad måste vi skaffa först? Det är frågor som ventileras ofta under kvällar och våra resor till och från jobbet. Det som har blivit klart idag är frågan om gräsklipparen, vi har bestämt oss. Frågan är dock om den hinner levereras till första klippningen som måste ske snart. Gräset växer som.... ja, just gräs. Det börjar så smått att växa fast också så det är dags att klippa snart.
Är det någon som förresten vet när man ska sluta klippa gräset inför vintern?

7 kommentarer:

Morkullan sa...

hej
Känner igen mig själv i det du skriver... jobbar man inte på jobbet.. så jobbar man hemma... och gör man inget av det så kör man något av barnen till någon aktivitet.... och skulle man sitta i soffan (när man nattar lillan) så jobbar man då med - med planering, prioritering, val val val....
MEN det är ju samtidigt just detta som sedan kommer att vara så kul och tillfredsställande... att man varit delaktig i allt...

lycka till
Kramar Ina

Anonym sa...

Man slutar klippa när den slutar växa.Klipp inte för kort till vinter.

Anonym sa...

Har för mig att jag läst att gräs växer om det är mer än ca 10 grader varmt...

Ina sa...

Hej
jag har en utmaning till dig att hämta om du vill ...

kram Ina

Klipparn sa...

Här är ett tips på en rätt bra sida med skötsel samt ett urklipp.

http://www.grascenter.se/
Klippning

Vid nylagd gräsmatta kan första klippningen ske efter ca två veckor. Klipparen ska vara inställd på högsta klipphöjd; maximalt får en tredjedel av stråets längd klippas bort. Gräsklippare med uppsamlare rekommenderas annars måste gräsklippet försiktigt tas bort från gräsmattan.

Vid en etablerad gräsmatta rekommenderas en klipphöjd på 34 - 45 mm. Alltför låg klipphöjd kan resultera i onaturlig uppkomst av ogräs, sämre slitageförmåga, samt att grässorten ängsgröe (som står får slitstyrkan i gräsfröblandningar) riskerar att dö ut.

Vid perioder av torka bör gräsmattan inte klippas. Det gröna strået fungerar då som vattenreservoar för roten och skyddar gräsplantan från uttorkning.

Anonym sa...

Gräs växer när det är varmare än +7 grader.
Mossa växer när det är varmare än -2 grader :-(
Men det är inget ni behöver bekymra er med.
Eva B

Anonym sa...

[url=http://orderdeltasonedirectly.com/#bkhuh]buy deltasone 10 mg[/url] - buy deltasone 10 mg , http://orderdeltasonedirectly.com/#rxgth deltasone 5 mg