05 april, 2009

Färdiggrävt

Nu så är det färdiggrävt, i alla fall för den här helgen. Tillsammans med grannen Magnus och brorsan Marcus så har Robban slitit varg nu i helgen. Tidigt på lördag morgon så kom jordleveransen och ungefär samtidigt kom grävmaskinen. Det grävmaskinen grävde upp tippades rakt ner i de skotkärror som vi gemensamt fått ihop och så kärrades det iväg. Inte skulle man tro att det det kunde bli så mycket jord bara för att gräva för en häck, men det blev det. Medan vi hade grämaskinen på besök grävdes en stor rabatt ur. Det utgrävda materialet hanterades på samma sätt, det kärrades iväg.

Fyra timmar senare var ett över 40 meter långt dike urgrävt och en 8 kvadratmeter stor rabatt likaså. Nu åtestod bara att fylla diket med jorden som levererades. Vi vinkade adjö till grävmaskinen och började manuellt fylla skottkärrorna med jord. Vi hade tur, grannens kompis Per hjälpte oss med skottkärrsfyllningen.

Klockan fyra på eftermiddagen kunde vi avsluta dagsverket med att plantera ett plommonträd. Vi har satt det som hörnmarkering på tomtgränsen mellan grannen och oss.

Nästa vecka kommer leveransen av häck så under påskhelgen så kommer vi att gemensamt plantera utmed tomtgränsen.

Inga kommentarer: