22 september, 2009

Ännu ett brev

Pling sa det i brevlådan när ännu ett mail anlände. Den här gången var det från ett par som står i begrepp att bygga hus,

Hejsan,
Jag och min fru ska bygga hus ute i Gäddeholm. Vi kollar nu runt endel mellan olika husleverantörer. Vi vill kunna påverka huset mycket och ha ett hus anpassat efter tomten, har därför fastnat för Sävsjö trähus, men även haft lite inledande diskussioner med Mälarvillan. Vad jag förstår valde ni också mellan dessa, men valde Mälarvillan. Vad har ni för erfarenheter av Sävsjö Trähus? Var de inte seriösa eller prisbilden fel? era erfarheter med Mälarvillan kan man ju lätt läsa sig till, även om det nu är extremt mycket material på eran intressanta blogg.
Då det är ett så pass stort projekt vill man ju göra det bästa möjliga och undvika stora besvikelser eller negativa överraskningar.
Vore tacksam om ni kunde dela med er av era erfarenheter av dessa lokala husförsäljare.
Tack på förhand /XXX och YYY

Det brevet väckte gamla tankar och känslor till liv. Vi känner igen oss precis i den oro som brevskrivarna beskriver. Det var en orolig men spännande tid då vi försökte hitta rätt i husleverantörs-djungeln. Vårt svar kan ni läsa nedan.

Hej

Det stämmer att vi valde mellan Mälarvillan och Sävsjö trähus. Vi hade medäven Göteneträhus i vår urvalsprocess.

För oss var det aldrig frågan om att välja något kataloghus utan vi hadevåra idéer om vad vi ville ha, både exteriört men också interiört. Vårkravspec var ganska klar och ganska så specificerad. När vi gjorde vårtsutliga val så fanns både pris och prestanda bland urvalskriterierna.Självfallet var förtroende och engagemang också med.

I slutändan valde vi Mälarvillan, vi kände att alla krav blev uppfyllda med det företaget.

Inga kommentarer: