11 september, 2009

Glädjande besked?

Affärsvärlden skriver på sin nätupplaga att priset på bostäder är på väg upp igen, Veckans Affärer är inte sämre de skriver också om detta. Ja, så gott som alla tidningar har tryckt upp denna nyhet stort.

Att det är billigt att låna till bostad är sannolikt den största orsaken till att det nu har blivit som det blivit men man ska nog inte dra för stora växlar på det. Bostadsmarknaden kommer nog att sjunka igen och sjunka ordentligt. Lånar man mycket nu när det är billigt att betala räntor och amorteringar så måste man vara medveten om att när räntorna går upp så blir det dyrt. Många ser säkrert att det nu är möjligt för dem att förverkliga drömmen om att köpa det där drömhuset eller den fina, stora lägenheten. Så länge räntan är låg går det bra, när vindarna vänder så tvingas nog en del att sälja sin dröm.

Bankerna har blivit mer återhållsamma i sin utlåning men att media basunerar ut ett budskap om att priserna stiger igen är kanske inte så bra. Det gör säkert att många får en känsla av att om de inte slår till nu så missar de tåget och huset eller lägenheten snart kommer att vara alldeles för dyr,

Inga kommentarer: